Prvi čovjek Akademije FK Sarajevo

Hurtić: Ovi mladi momci moraju nastaviti da rade

Prvi čovjek Akademije FK Sarajevo Almir Hurtić govorio je na press konferenciji FK Sarajevo o omladinskoj školi kluba sa Koševa, koja je danas zvanično dala četiri nova igrača za prvi tim.

"Cilj u osnivanju Akademije je proizvodnja mladih i kvalitetnih igrača, i zbog toga mi je još draže što smo u prilici predstaviti javnosti proizvod nakon nešto više od godinu dana funkcionisanja Akademije", rekao je na početku svog obraćanja Almir Hurtić, koji je potom dodao:

"Ovi dječaci su svojim radom, disciplinom i prvenstveno kvalitetom zaslužili ovaj potpis. Saglasnost za potpise ova četiri igrača imamo od svih trenera, sportskog direktora i mene kao voditelja Akademije. Skoro svi oni nastupaju za mlade reprezentativne selekcije i mnogo će napredovati".

Prvi čovjek Akademije FK Sarajevo poručio je novim fudbalerima kluba da nastave sa radom kao i do sada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da oni ovaj ugovor shvate kao stepenicu više i poručujem im da nastave raditi kao do sada, jer ovaj ugovor nije garant da će uspjeti već dobra prilika da nastave sa svojim razvijanjem. U budućnosti će biti još mladih igrača koji će potpisati profesionalne ugovore sa Sarajevom".

Podsjećamo, Bordo tim je profesionalne ugovore potpisao sa Amarom Burovićem, Tarikom Handžićem, Elvedinom Herićem i Advanom Kadušićem.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.