Huseinbašić: Cilj je da ostanemo na vrhu tabele

Napadač Zvijezde 09

Huseinbašić: Cilj je da ostanemo na vrhu tabele

U 7. kolu Prve lige Republike Srpske fudbaleri Zvijezde 09 gostovat će ekipi Napretka iz Donjeg Šepka.

Tim iz Etno sela "Stanišići" će sa teškog gostovanja pokušati donijeti tri boda, koja bi ih ostavila na čelu tabele, a u pobjedu vjeruje i 24-godišnji napadač ovog kluba Ermin Huseinbašić. 

"Znamo da nas protiv Napretka očekuje težak meč zbog čega ćemo od samog početka igrati maksimalno motivisano i angažovano. Protivnika ne smijemo potcijeniti, jer oni u svojim redovima imaju nekoliko veoma kvalitetnih pojedinaca koji mogu da nam naprave puno problema. Dobro smo proučili njihovu igru i znamo odakle prijeti najveća opasnost, te koje su mane ekipe iz Donjeg Šepka. Ovo će biti naš peti meč koji igramo u samo dvije sedmice, ali smo dosta kombinovali u tim susretima, pa je ekipa spremna i odmorna da pruži još jednu kvalitetnu partiju. Želimo da ostvarimo pobjedu, a naš cilj je da ostanemo na vrhu tabele", rekao je Huseinbašić za klupski sajt. 

Šef stručnog štaba Mile Lazarević ističe da je poraz protiv Podrinja u Janji bio prava opomena za njegov tim, te da se greške sa te utakmice ne bi smijele ponoviti u Donjem Šepku.

"Protiv Podrinja smo nešto ležernije ušli u meč, uljuljkani dobrim rezultatima, ali bez obzira na to stvorili smo nekoliko povoljnih prilika koje zbog nedovoljne koncentracije napadača nismo iskoristili. Nadam se da je to bila dobra škola za moju ekipu, te da su igrači shvatili da nema lakih mečeva i slabih protivnika, već da moraju igrati maksimalno agresivno i jako protiv svih rivala. Pravi recept za pobjedu je da ponovimo igru iz prvog dijela meča protiv Bosne u Kupu BiH kada smo postigli dva brza pogotka i praktično riješili pitanje pobjednika na samom početku"; zaključio je Lazarević.

Igrama svog kluba u novoj sezoni zadovoljan je i predsjednik Boris Stanišić, koji ističe da su rezultati plod kontinuiranog i strpljivog rada tokom nekoliko poslednjih sezona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Odlične igre na početku sezone nisu slučajnost, jer imamo velike ambicije u šampionatu, ali i Kup takmičenjima posvećujemo veliku pažnju. Imamo kvalitetan sastav koji je spoj mladosti i iskustva, a naš cilj je plasman u Premijer ligu BiH. Nastavljamo da se dokazujemo na tri fronta, jer želimo da pokažemo da radimo maksimalno ozbiljno, te da stvaramo klub koji će u dogledno vrijeme biti nezaobilazna stanica u fudbalu BiH", zaključio je Stanišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi