Huseinbašić: Nedostajalo nam je sportske sreće u Janji

Fudbaler Zvijezde 09 nakon poraza protiv Podrinja

Huseinbašić: Nedostajalo nam je sportske sreće u Janji

D. Rakanović

Fudbaleri Zvijezde 09 prošlog vikenda neočekivano su ostavili bodove u Janji. Podrinje je savladalo jednog od kandidata za titulu u Prvoj ligi RS-a rezultatom 1:0. 

Član Zvijezde 09 Ermin Huseinbašić istakao je da je njegova ekipa imala dosta šansi, ali im je nedostajalo malo sreće. 

"Od prve minute smo imali inicijativu na terenu, stvarali smo šanse i polušanse i bili smo bolji protivnik ali nedostajalo nam je i sportske sreće. Previše smo željeli tu pobjedu i nakon nekoliko promašenih šansi u finišu meča primili smo pogodak. Podrinje ima dobru ekipu, želim im sreću u nastavku prvenstva", rekao je Huseinbašić. 

Prema njegovim riječima, iznenadni poraz protiv Podrinja nije uzdrmao atmosferu u ekipi. 

"Mogu reći da je atmosfera u ekipi uvijek na nivou od samoga početka, a ništa se nije promijenilo ni poslije ovoga poraza jer kako kažu što te ne ubije, to te ojača pa tako i nas. Bod zaostatka za vodećim Rudarom nije ništa, tek je peto kolo i do kraja ima još dosta da se igra. Na početku smo prvenstva i ne sumnjam da nećemo ispuniti zacrtane ciljeve", rekao je Huseinbašić. 

Zvijezdu sutra očekuje gostovanje ekipi Glasinca u okviru šesnaestine finala Kupa Republike Srpske. 

"U svakoj utakmici želimo da napravimo što bolji rezultat. Nadam se pobjedi sutra u Sokocu", naveo je Huseinbašić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zvijezda za vikend dočekuje Slogu iz Doboja, a Huseinbašić zbog kartona neće igrati na ovoj utakmici. 

"Ne sumnjam da će momci napraviti dobar rezultat, odnosno upisati nova tri boda. Sloga nije nimalo naivan protivnik, a to su dokazali u prošloj utakmici protiv Slavije kada su u Istočnom Sarajevu odigrali nerješeno. Momci se moraju maksimalno fokusirati na tu utakmicu i pobjeda ne smije da dođe u pitanje", naveo je Huseinbašić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi