Huseinbašić: Znamo prednosti i mane Tekstilca

Napadač Zvijezde 09

Huseinbašić: Znamo prednosti i mane Tekstilca

U derbiju 9. kola Prve lige RS fudbaleri Zvijezde 09, koji su trenutno vodeći tim šampionata gostovaće u Derventi gdje će odmeriti snage sa trećeplasiranom ekipom Tekstilca. 

U duelu dva najefikasnija tima lige očekuje se otvorena utakmica, a oba tima imaju velike motive za pobjedu. Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Mile Lazarević ističe da je ovo drugi derbi za njegov tim u samo sedam dana.

"Iz derbi susreta protiv Rudara smo izašli pomalo umorni i roviti, a imali smo i problema sa kartonima. Na povrede se žalilo nekoliko prvotimaca, a još uvek je neizjvesno da li će igrati Dušan Babić i Dragiša Stanić. Hendikep za nas biće izostanak veziste Damjana Krajišnika i štopera Nikole Mazića koji imaju kartone, kao i napadača Selmira Mahutovića koji je povrijeđen. Bez obzira na to želimo da u Deventi osvojimo tri boda koja bi nas ostavila na čelu tabele, iako znamo da sve ekipe izuzetno teško stižu do bodova protiv Tekstilca. Dobro poznajemo protivnika i nadam se da će moji igrači motivisano ući u ovaj meč, te od početka nametnuti svoju igru", rekao je Lazarević za klupsku stranicu. 

Napadač ekipe iz Etno sela Stanišići Ermin Huseinbašić vjeruje da će ovaj derbi opravdati očekivanja, ali očekuje pobjedu svog tima.

"Znamo da nas očekuje teško gostovanje u Derventi, jer je ekipa Tekstilca u odličnoj formi i imaju najefikasniji napad lige. Igraju napadački fudbal, a u poslednja tri susreta nisu poraženi i nisu slučajno u samom vrhu tabele. Dobro se poznajemo i znamo odakle preti najveća opasnost, ali i koje su mane ,,krojača“ što ćemo pokušati da iskoristimo, te stignemo do trijumfa. Naš cilj je jasan i to je plasman u Premijer ligu BiH i svaki meč do kraja šampionata je za nas kvalifikacioni na putu za viši rang", rekao je Huseinbašić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U dosadašnjih pet međusobnih duela u Prvoj ligi RS Zvijezda 09 je ostvarila jednu pobjedu, Tekstilac je bio uspešniji dva puta, dok su dva meča završena neriješenim rezultatom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi