Huseljić: Želimo prolazak u Prvu ligu RS

Sportski direkotor Jedinstva iz Brčkog

Huseljić: Želimo prolazak u Prvu ligu RS

M. Jakovljević

U FK Jedinstvu iz Brčkog su odlučili da ekipu vrate na staze stare slave.

U bivšoj Jugoslaviji ovaj klub se takmičio u snažnoj drugoj ligi. Vremena su se promijenila, Jedinstvo se nedavno takmičilo u Regionalnoj ligi RS a sada su članovi Druge lige grupa istok.

U klubu su odlučili da se ekipi bar donekle vrati nekadašnja slava i ugled. Nova sezona se dočekuje spremno ali i sa renoviranim timom.

"Angažovali smo dosta pojačanja. Želimo da konkurencija za svako mjesto bude jaka. Liga u ovoj sezoni je vrlo jaka. Tu su povratnici iz Prve lige, Leotar iz Trebinja, Drina He iz Višegrada i Vlasenica. Ne treba podcijeniti ni ekipe Famosa iz Vojkovića, Mladost iz Bogutovog Sela, Jedinstvo iz Brodca. Nastojimo da se što bolje pripremimo i da od starta krenemo sa ciljem da se borimo za titulu i prelazak u Prvu ligu RS," kaže sportski direktor Damir Huseljić.

U toku dosadašnjeg prelaznog roka u Jedinstvo su došli: Zoran Šćepanović(Slavija-Beograd), Saša Jovanović (nekadašnji igrač Metalca-Gornji Milanovac) Marko Drakul (Mladost-Gacko), Igor Vukadinović golman (iz Iličke-Brčko), Mirzet Buljubašić (Ofenbaha), Dušan Arsenić (Zemun), Selim Ćumurović, Omer Jukanović, Zoran Đukanović, Aldin Tursunović (svi Lokomotiva-Brčko), Anel Čavlić (iz Dizdaruše-Brčko).

Iz kluba su otišli: Tarik Gogić (u Čelik iz Zenice), Emir Agančetović (u Hajduk iz Orašja), Igor Stjepanović i Miroslav Jović ( u Iličku Brčko).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi