Husić: Naredne sezone me zanima trofej, cijena nije bitna

Predsjednik Slobode

Husić: Naredne sezone me zanima trofej, cijena nije bitna

E. Škorić

Predsjednik Slobode Azmir Husić gostovao je u emisiji "Sport plus" RTV Slon.

Husić je govorio o protekloj sezoni, plasmanu u Evropu, žalu što nije osvojen nijedan trofej, evropskim utakmicama na Tušnju...

"Zadovoljni smo, a da smo trebali biti još više zadovoljni, sigurno da jesmo. Međutim, treba biti realan i sagledati gdje smo to bili i šta smo radili. Nismo prvenstveno ni planirali da budemo u Evropi. Prvi  plan je bio da osiguramo opstanak. Na kraju, ušli smo u Evropu i samim tim dobili smo puno više od onoga što smo očekivali, ali eto ostaje žal za trofejom. Možda više nikada nećemo imati priliku da u finalu imamo ekipu Radnika", rekao je Husić, dodavši:

"Manje bi boljelo da smo poraz u finalu doživjeli od ekipa kao što su Željo, Sarajevo, Zrinjski... Ipak, sada smo iskusniji za jednu sezonu i ove godine planiramo trofej. Onda, ako ne bude trofeja, žalit ćemo. Sve u svemu, napravili smo dobre rezultate. Cilj je jedan od trofeja. Ovu sezonu me sada interesuje trofej i neka me ne pitaju za cijenu. Ako neko ne može da se ne nosi sa stim pritikom u struci, neka odmah kaže".

O Musemiću

"Imali smo dogovor da Musemić ostane ako izborimo Evropu. Dogovor je isti i za narednu sezonu. Pored toga, ponudio sam Husrefu jedan drugi ugovor gdje može da ostane dvije godine".

Evropa rano došla

"U klubu sam od 2013. godine i nismo planirali Evropu ove godine. Tek naredne godine smo planirali taj izlazak u Evropu, ali evo prva prilika je iskorištena. Ipak, trebalo je osvojiti 62 boda u Premijer ligi. Trebamo da budemo realni. Nije bilo lako, ali uspjeli smo sa nekim manjim budžetom i sa ne baš širokim igračkim kadrom. Evropu nisu uspjeli da izbore ni oni klubovi sa pet puta većim budžetom. Svi Tuzlaci bi trebali da budu zadovoljni".

Domaće utakmice u Evropi igrat će se na Tušnju.

"Zabrinjava me da li je neko svjestan da u buduće mora da bude bolje, a ne zabrinjava me što dosad nismo uspjeli ništa da napravimo. Dobro, sada smo zakasnili, imamo razne probleme, a šta ako i sljedeće godine bude isto? Šta treba uraditi da naredne godine bude sigurna Evropa na Tušnju? Radovi na Tušnju bi već trebali da se vode, ipak takvi radovi traju mjesecima. Nadam se da ćemo sigurno igrati evropske utakmice na Tušnju. Gradonačelnik je upoznat o situaciji, imao sam priliku da razgovaram s njim".

O igračima koji su otpisani?

"Jako je važno istaći da je tih sedam igrača otišlo jer je tražio šef i njegova struka. Ta imena nisam lično ja poredao. Opravdavam sve ono što struka donese. Od tih fudbalera, Perica Ivetić je jedini bio standardan. Ostali nisu ni imali neku minutažu. Od startnih 11 igrača, izgubili smo jednog, pa više od 90 posto ekipe ostaje".

Pojačanja

"Musemić i ja smo pričali i zaključili smo da na prostorima BiH nemamo pravog kvaliteta. Potražit ćemo pojačanja van BiH. Što da ne potražimo igrače i u Južnoj Americi. 

Filip Erić iz Drine pojačao Slobodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S njim smo razgovarali i na polusezoni, ali zbog ugovora nismo mogli da ga dovedemo. I pored Erića, u potrazi smo za još jednim golmanom jer je moguće da Pirić ode ako nađe pravi klub. Dozvolit ćemo mu da ode ako nađe pravi klub".



Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi