Husićev odlazak udarac za cijelu Premijer ligu

Jaka Sloboda treba Premijer ligi

Husićev odlazak udarac za cijelu Premijer ligu

A. Beganović

Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda i čovjek koji je tuzlanski ponos podigao sa samog dna, odlučio se povući i rukovođenje kluba prepustiti gradskim vlastima.

Nakon što je Sloboda juče na Tušnju savladala Čelik (4:2), te preuzela lidersku poziciju na premijerligaškoj tabeli, iz Sjedinjenih Američkih Država za navijače Slobodode stigle su loše vijesti.

Čovjek, koji je za samo dvije godine Slobodu od prvoligaških livada doveo na vrh Premijetr lige, Azmir Husić, odlučio je kormilo tuzlanskog kluba prepustiti nekom drugom.

"Odlazim, gotovo je. Ne radi se o nikakvim pritiscima. Jednostavno je, ne želim da me neko vara i da me mjesecima zavlači", iz Sjedinjenih Američkih Država za SportSport.ba je izjavio Husić.

Predsjednik Slobode izigran je od strane gradskih vlasti, koje već mjesecima obećavaju pomoći projektu evropske Slobode, no osim obećanja po tom pitanju ništa ne rade. Naprotiv, pojedinci su se u posljednje vrijeme svim silama trudili da ovaj mladi i hrabri sportski radnik odustane i na njihovu radost, a na žalost navijača Slobode i svih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, u tome su uspjeli.

Husić je odlučio "dići sidro". Slobodu je preuzeo kada je tavorila u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a ostavlja je kao lidera premijerligaške karavane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegovim odlaskom izgubila je Sloboda, izgubila je Tuzla, ali izgubila je i Premijer liga, kojoj je potreba jaka Sloboda, a ne klub iz Tuzle koji će bodove na gostovanju osvajati svake prestupne godine i koji će se boriti za ostanak u eliti.

Istina, Sloboda je bila i prije Azmira Husića, biće i nakon njega, no poruka koju smo sinoć dobili od jednog fudbalera Slobode možda i najbolje oslikava trenutnu situaciju u klubu.

"Ako on digne ruke onda je ovdje sve gotovo", riječi su jednog prvotimca tuzlanskog kluba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.