"Hvala svima na saradnji, reprezentaciji želim sve najbolje"

Safet Sušić za SportSport.ba

"Hvala svima na saradnji, reprezentaciji želim sve najbolje"

A. Beganović

"Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim sve najbolje. Izvršni odbor je donio odluku kakvu je donio i nadam se da nisu pogriješili", za SportSport.ba je izjavio sada već bivši selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić.

Nakon sinoćnjeg poraza od Izraela Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na vanrednoj sjednici je donio odluku o raskidu saradnje sa Safetom Sušićem.

"Ostavku nisam htio podnijeti jer sam smatrao da imamo prilike za plasman na Evropsko prvenstvo. Za loše rezultate smo odgvoorni svi, kao što smo i za plasman na Mundijal bili zaslužni svi. Istina, naše šanse su minimalne nakon dva osvojena boda iz četiri susreta, no ipak postoje. Odluka je donesena, reprezentaciji želim sve najbolje i nadam se da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Svom nasljednjiku također želim mnogo sreće", istakao je Sušić.

Sada već bivši selektor na čelu reprezentacije je odradio dva kvalifikacijska ciklusa i bez obzira na posljednje loše partije ostat će zlatnim slovima upisanim u bosankohercegovačkom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Zahvalio bih se svima na saradnji. Četiri godine provedene na čelu reprezentacije nikad neću zaboraviti. Plasirali smo se po prvi put na Mundijal i moj cilj je bio odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo", istakao je Sušić te se osvrnuo na priče o sukobu sa predsjednikom Elvedinom Begićem.

"Nisam u sukobu sa predsjednikom. S njim se poznajem još od ranije. Istina da smo ranije bili bolji, odnosno da smo sada više na nekoj poslovnoj saradnji, no sukoba nije bilo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.