"I danas mi nedostaje huk sa juga, Željo će slaviti sutra"

Alen Mešanović za SportSport.ba

"I danas mi nedostaje huk sa juga, Željo će slaviti sutra"

Jedan od onih koji se nisu dugo zadržali, ali su svejedno ostavili trag igrajući za Željezničar je Alen Mešanović.

Iako je bio u relativno poznim igračkim godinama, ovaj "posljednji romantik na bh. fudbalskoj sceni, kako ga nazivaju, svojim golovima je pomogao Željezničaru da osvoji titulu u sezoni 2009/2010. Danas kada je daleko od Grbavice, s velikom nostalgijom Mešanović se prisjeća perioda provedenog u Željezničaru, a za SportSport.ba je prognozirao i 111. po redu vječiti derbi. 

"Koliko sam se dobro osjećao u svojoj Slobodi, toliko sam i u Željezničaru. To je bio jedan od najljepših perioda u mom životu. Posebno ću pamtiti svoj prvi prvenstveni gol u prvom kolu protiv Čelika, a potom i onaj protiv Širokog Brijega. Tada su nekako stvari krenule u pravom smjeru i Željezničar se počeo vraćati gdje mu je i mjesto. Možda će malo zvučati čudno, ali i danas mi nedostaje ponekad onaj navijački huk za juga", kazao nam je Mešanović. 

Mešanović posebno pamti saradnju sa trenerom Amarom Osimom. 

"Osim je za mene najpragmatičniji insan u Bosni i Hercegovini. Čujemo se s vremena na vrijeme, razmijenimo koju... Obično kad god imam neki fudbalski problem, njemu se obratim."

U ekipi Željezničara i danas se nalazi nekoliko igrača koji su s Mešanovićem bili dio šampionske generacije. 

"U današnjoj postavi ima nekoliko igrača s kojima sam igrao, prije svega Bekrić, Bogičević, Stanić, Kerla... S nekima od njih sam i danas u kontaktu i drago mi je što su i danas tamo gdje pripadaju, u svom Željezničaru."

Kako kaže, i dan-danas sa velikim zanimanjem prati tim iz Doline ćupova.

"Pretežno sve pratim medijski. U Željezničaru se slažu kockice i bila bi prava šteta da se ne osvoji titula ove godine. Toliko toga se uradilo, što se tiče tima kao i infrastrukture, i moram priznati da planiram u skorije vrijeme doći na obnovljenu Grbavicu. Život me posljednjih godina odveo u drugom pravcu i dugo nisam bio." 

Osvrnuo se Mešanović i na sutrašnji derbi. 

"Željezničar teško gubi utakmice, skoro pa nikako i sa svima ima pozitivan omjer, dok Sarajevo ima probleme na domaćem terenu. Iskreno, ne vidim na koji način bi Sarajevo moglo da izađe kao pobjednik u derbiju. Pitanje je mogu li se uopšte za kratko vrijeme oporaviti nakon svega što su doživjeli. Ipak, u derbi utakmicama je teško prognozirati, ali u svakom slučaju ja se nadam da će Željezničar biti taj koji će slaviti i na kraju osvojiti titulu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četrdesetjednogodišnji Mešanović je, inače, vlasnik UEFA-ine A licence i uskoro bi se mogao ponovo vratiti trenerskom poslu. Posljednji angažman je imao na klupi Podgrmeča iz Sanskog Mosta. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi