I FIFA nam dala rok do 31. marta

Statut ili suspenzija, pitanje je sad

I FIFA nam dala rok do 31. marta

Izvršni odbor Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) na današnjem sastanku donio je istovjetnu odluku kao i njihove kolege iz UEFA, što se tiče zahtjeva prema Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

FIFA od N/FSBiH, kao i UEFA, zahtjeva da do 31. marta čelnici bh. fudbala usklade statut sa onima kakve imaju ostale članice ove dvije organizacije ili slijedi suspenzija.

"To je odluka potpuno ista koju je ranije donijela i UEFA. Rok je dakle isti, a on je 31. mart. Prema tome sve je već viđeno i nama ostaje samo da radimo u cilju izbjegavanja sankcija", kaže za SportSport.ba generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković.

Bakovića smo pitali kakve su šanse da se suspenzija izbjegne.

"Teško je prejudicirati. Hoću da budem optimista i nadam se da neće doći do takvog scenarija, ali ništa nije nemoguće...", dodao je Baković u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.