I iz Borca poručuju: Podrška smanjenju lige

Fudbalski radnici iz BiH za smanjenje lige

I iz Borca poručuju: Podrška smanjenju lige

A. Beganović

Elitno fudbalsko takmičenje u Bosni i Hercegovini uskoro bi moglo imati manji broj klubova, odnosno gotovo svi fudbalski radnici iz naše zemlje smatraju da se što prije mora krenuti sa smanjenjem broja kluba u Premijer ligi.

Početkom naredne godine trebala bi biti održana Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će se najvjerovatnije raspravljati i o smanjenju broja klubova u Premijer ligi.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza na nekoj od narednih sjednica usvojit će zaključak o smanjenju broja klubova u Premijer ligi o kojem će se izjašnjavati članovi Skupštine Fudbalskog saveza naše zemlje.

Jedan od onih koji smatra da Premijer ligu treba smanjiti je i direktor Borca, Robert Zrilić, koji tvrdi da bi u dogledno vrijeme liga od 10 klubova bila idealna.

"Nemamo vremena čekati, moramo što prije krenuti sa procesom smanjena lige. Mi u Borcu smo spremni podržati sve projekte koji znače i napredak klupskog fudbala u Bosni i Hercegovini, a smatram da je smanjene broja klubova u elitnom rangu jedan od takvih", za SportSport.ba je istakao direktor Borca Robert Zrilić.

"Igrao sam u slovenačkom prvenstvu koje je tada brojalo 10 klubova i mogu vam reći da nosim pozitivna iskustva. Mislim da je i za BiH idealno elitno društvo od 10 klubova. O smanjienju broja klubova u elitnom društvu se mora raspravljati, svi fudbalski radnici o tome trebaju otvoreno pričati. Kvalitet bi se podigao u to sam siguran, a samim tim bi poraslo i interesovanje", dodaje Zrilić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Direktor Borca smatra da se uporedo sa smanjenjem broja klubova u elitnom rangu treba raditi i na poboljšanju uslova za igru, infrastrukture, terena...

"Pored smanjenja broja klubova moramo zasukati rukave i raditi na poboljšanju uslova za igru. Mislim da svaki klub mora imati stadion s reflektorima, uređen travnjak, ložu za gostujuće delgacije, prostor za medije. Ponavljam svaka inicijativa za napredak bh. klupskog fudbala ima moju, a i podršku Borca. Smanjenje broja klubova u elitnom rangu je neminovno i s tim bismo mnogo dobili. Bosna i Hercegovina je u bivšoj državi uvijek imala veliki broj klubova u elitnom rangu. Željezničar, Sarajevo, Velež, Sloboda, Borac, Čelik. Dobro se sjećam da su čelnici nekadašnje "velike četvorke" (Partizan, Hajduk, Dinamo, Crvena zvezda) uvijek govorili da će prvak biti onaj ko bude najmanje kiksao u duelima sa bh. klubovima. Pored nabrojanih klubova imamo i dosta klubova koji u posljednje vrijeme sjano rade. Kada bismo napravili ligu od deset klubova gotovo svake sedmice bismo imali po par derbija", zaključio je Zrilić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.