I pekar i golman? U BiH je sve moguće...

"Da sam pekar koji noću radi..."

I pekar i golman? U BiH je sve moguće...

Životni standard u Bosni i Hercegovini nije na zadovoljavajućem nivou, a to manje ili više, na ovaj ili onaj način osjete svi pošteni građani ove zemlje. I dok igranje u nižim ligam mahom sređenih država poput Danske, Italije, Njemačke, Španije, Turske ili Češke nudi sigurnost, u BiH je potpuno drugačija slika. 

Igrači mukotrpno treniraju, ponekad rizikuju vlastito zdravlje igrajući u neljudskim uslovima, a onda ih dočeka vijest kako će "plata malo kasniti", a i kada dođe - isuviše je skromna. Čovjek ne može da bude vlastiti antagonist i da bježi od stvarnosti, već da zasuče rukave i da se bori. 

Da pronađe dodatnu sigurnost i gradi vlastitu sudbinu primoran je bio i golman Rudara iz Kaknja Ajdin Čelebić. On se prije četiri mjeseca zaposlio u pekari, a iako zbog obaveza prema poslu već mjesecima ne trenira redovito, to ga nije spriječilo da danas fantastično odradi svoj posao protiv Olimpika. Na teškom gostovanju uspio je da se istakne s brojnim odbranama, a o njegovoj partiji svjedoči i odbranjeni jedanaesterac.

"Nismo bili loši protiv Olimpika, ispoštovali smo ono što smo se dogovorili u svlačionici, ali nažalost rezultat je izostao. Bezveze sam primio taj jedan gol. Ipak, kad uzmem u obzir da sam pritom odbranio penal, mogu da budem zadovoljan s onim što sam pokazao", prepričao je za SportSport.ba Čelebić koji je svojim odbranama izluđivao Sarajlije. 

"Nakon utakmice čestitali su mi saigrači, a posebno trener golmana Ismar Pojskić."

Čelebić nema problem s tim što rad u smjenama i višesatno radno vrijeme ni u kom slučaju nisu ostvarenje sna za jednog fudbalera. 

"Uporedo već četiri mjeseca radim u jednoj pekari. U početku mi nije bilo teško uskladiti obaveze na poslu i prema klubu, ali sada je, moram priznati, naporno. Teško sve stižem. Rijetko kad imam vremena da treniram. Ipak, u cijeloj priči je bitno da radim i da u klubu i na poslu imaju razumijevanja za mene."

Na početku sezone u Rudaru nisu mnogo računali na Čelebića. Sve se promijenilo kada je iz kluba otišao Ratko Dujković. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Bio sam u početku rezervna opcija, ali kada je klub napustio Ratko Dujković dobio sam priliku da budem jedinica. Nikome nije drago kada sjedi na klupi, no ni tada nisam pomišljao da odustanem. Volim sport, dokazivanje...", završio je Čelebić koji je prethodno nastupao za Mladost. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi