Pripremaju travnjak za današnje treninge

Iako je podloga umjetna, domaćini zalijevaju teren

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na stadionu Nacional u Andorra La Velli održati svoj posljednji trening pred kvalifikacionu utakmicu s domaćom selekcijom.

Posljednji trening našeg nacionalnog tima planiran je za 18:30, a domaćini nastoje na sve moguće način stvoriti idealne uslove kako za našu, tako i za reprezentaciju svoje zemlje.

Iako je podloga na stadionu Nacional umjetna, domaćini već dobrim dijelom prijepodneva prskalicama zalijevaju podlogu, kako se crni granulat koji je sastavni dio svakog umjetnog travnjaka ne bi previše zagrijao, obzirom da je vrijeme danas u Andori sunčano bez oblaka.

Umjetna podloga mogla bi biti i mala prednost za domaćina s obzirom na to da velika većina naših reprezentativaca trenira i igra na prirodnim podlogama. Ipak, nadati se da će kvalitet našeg tima biti ono što će odlučiti pobjednika, a ne vrsta podloge na kojoj će najbolji bh. fudbaleri odigrati svoju prvu utakmicu u 2015. godini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon zvaničnog treninga Zmajeva, na teren stadiona Nacional će istrčati i domaći fudbaleri, a trening će za predstavnike medija biti otvoren prvih petnaest minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.