Dvojac reprezentacije BiH složan

Ibišević i Lulić: Pobjedom otvoriti kvalifikacije

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak 6. septembra na Bilinom polju otvorit će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Estonije.

Naša selekcija nakon što je propustila Evropsko prvenstvo u Francuskoj želi drugi put uzastopno da se plasira na smotru najboljih selekcija na svijetu. Danas su izabranici selektora Mehmeda Baždarevića trenirali u Zenici, a prisutnim medijima su se obratili Vedad Ibišević i Senad Lulić.

Oni su veoma optimistični, te se nadaju prvom uspjehu u novim kvalifikacijama

"Zadovoljni smo prvim dijelom priprema u Sarajevu, tako da je sad dobro što smo došli u Zenicu da se još bolje pripremimo za utakmicu u utorak. Najbitnija je uvijek prva utakmica, a posebno početak kvalifikacija, znamo sve kako je bilo u prošlim kvalifikacijama, nama je cilj da pobijedimo i otvorimo kvalifikacije na najbolji mogući način. Možda im neće nastupiti kapiten i ponajbolji igrač Kalvan, koji sada nastupa za Liverpool, a koga poznajem iz Bundeslige. Nas to ne smije da zavarava, ali mi moramo prije svega gledati kako ćemo mi odigrati i naravno da što bolje pazimo na njihove igrače, bez obzira ko istrči na teren" istakao je Ibišević.

Sličnog razmišljanja je i krilni igrač rimskog Lazija i standardni igrač u rotaciji Mehmeda Baždarevića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Bitno je da pobjedom otvorimo kvalifikacije, ne smije nam se više desiti ono što se desilo u prošlim kvalifikacijama protiv Kipra. Moramo se zalagati na terenu biti borbeni i onda će doći rezultat. Pripremit ćemo se za Estonce, nisu oni lagan protivnik, danas svako zna igrati nogomet. Mi moramo znati da danas nema laganog protivnika, mi moramo dati svoj maksimum i rezultat neće izostati. Falit će nam Bešić svakako, on je jedan mladi igrač koji ima iskustvo, svakako da je to hendikep za nas, ali mi imamo i dalje dobru reprezentaciju i nadam se da ćemo uspjeti nadomjestiti njegov izostanak", kazao je Senad Lulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi