Ibišević: Moramo pobijediti Gibraltar

Napadač Herthe i standardni reprezentativac BiH

Ibišević: Moramo pobijediti Gibraltar

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH za dva dana igra narednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Izabranici Mehmeda Baždarevića ne bi trebali da imaju velikih problema protiv Gibraltara, ali ne smije se u današnjem nogometu niko podcijeniti.

Najstariji član selekcije koja je na ovom okupljanju je sjajni napadač berlinske Herthe i standardni reprezentativac Vedad Ibišević, on je danas govorio o atmosferi u ekipi bez Džeke i Spahića, protivniku, te nekim stvarima koji bi se trebali pripaziti u narednoj utakmici

"Ovaj put je malo drugačije, imamo dosta novih mladih igrača. Brzo su se oni uklopili, kao i uvijek sve je na visokom nivou. Na ovim mladim igračima je da se prilagode, fali nam par igrača, možda ova utakmica bude opasna bez obzira koliko protivnik ima ili nema kvaliteta. Moramo biti ozbiljni i koncentrisani jer ne smijemo dopustiti nikakvo iznenađenje"m upozorava Ibišević.

Od prve minute protivnik će igrati defanzivno.

"Očekujem da će Gibraltar defanzivnom igrom pokvari naše planove, oni će pokušati što više da budu u igri. Nadam se brzom golu, da otvorimo utakmicu na najbolji mogući način. Ne smijemo biti nervozni i da budemo pod nekim pritiskom. Glavni cilj su tri boda i nadam se da će pobjeda biti što ubjedljivija. Moramo biti pametni i paziti se dobivanja žutih kartona, posebno kada se zna da nam je naredna utakmica protiv Grčke vjerovatno jedna od odlučujućih u kvalifikacijama", kaže Ibišević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Najveća konkurencija u reprezentaciji je u napadu, gdje su svi pozvani u sjajnoj formi.

"Imamo nešto novo, posebno mladih igrača u napadu, koji dobro igraju i postižu golove. Siguran sam po onome što sam vidio na treningu, da svi momci koji dobiju šansu, da će dati sve od sebe da opravdaju povjerenje. Ja kao najstariji igrač u ovoj ekipi, moram preuzeti odgovornost, ali ne osjećam neki dodatni pritisak. Ja sam rado ovdje i daću svoj maksimum zajedno sa ostalim igračima to je sigurno", kazao je Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi