Ibišević: Nije isto kao protiv Portugala

Vedad Ibišević očekuje tešku utakmicu

Ibišević: Nije isto kao protiv Portugala

S. Bošković

Bosna i Hercegovina sutra u Dublinu igra uzvratni susret baraža protiv selekcije Irske. Prvi susret koji je odigran na Bilinom polju završen je rezultatom 1:1. 

Vedad Ibišević našao se u početnom sastavu za susret u Zenici, a sutra očekuje dosta tešku utakmicu: 

"Utisci i emocije su se slegli, te smo pametniji. Nije se dosta toga promijenilo. Preostalo nam je 90 minuta borbe i poznajemo ih bolje, no i oni nas poznaju bolje. Bit će teško i nemamo vremena za posebnu analizu naše igre. Uvidjeli smo pogreške i pokušat ćemo ih ispraviti, ali i znamo koje su nam dobre strane", rekao je Vedad Ibišević. 

Napadač Herthe smatra da Irci imaju malu psihološku prednost, zbog gola u gostima i toga što igraju kod kuće. 

"Oni imaju psihološku prednost zbog gostujućeg gola i domaćeg terena. Ipak, to može biti i teret za njih, jer ne znaju koju vrstu taktike da izaberu. Igrači se ne smiju zamarati s tim jer na terenu je sve drugačije. Najbitnije je da se ispoštuje dogovor iz svlačionice", pojasnio je Ibišević.

Vedad je protiv Velsa postigao drugi gol i ovjerio pobjedu naše selekcije (2:0:), a sad je otkrio kako se sprema za odlučujući susret ovih kvalifikacija. 

"Imam svoj način. Ova utakmica je posebna i najbitnije je da se odmorim i psihički spremim za tešku utakmicu. Nije isto kao protiv Portugala jer sad svi imamo mnogo iskustva", riječi su Ibiševića. 

Procjenjuje se da će na Aviva stadionu biti oko 2.500 - 3000 navijača naše reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo navikli da su naši navijači svugdje s nama. Njihova podrška nam znači mnogo i drago nam je što su tu. Ipak, najbitniji je rezultat na terenu i da usrećimo njih i sve nas", zaključio je na kraju Ibišević. 

Napomenimo, susret između Irske i Bosne i Hercegovine igra se sutra s početkom od 20 sati i 45 minuta na Aviva stadionu u Dublinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.