Napadač Zmajeva vjeruje u trijumf

Ibišević: Nije važno hoću li dati gol, važno je pobijediti

Vedad Ibišević strijelac historijskih pogodaka za naš najbolji fudbalski tim s nestrpljenjem isčekuje narednu utakmicu Zmajeva.

Protivnik je Nigerija, selekcija za koju Ibišević ima samo riječi hvale.

„Nije bitno hoću li dati gol. Bitno je da odigramo makar neriješeno ili da naravno pobijedimo kako bismo povećali izglede da prođemo dalje. Imaju kvalitetan tim i kvalitetne pojedince koji igraju u top klubovima. Mi moramo manje misliti na njih i više gledati na nas,“ izjavio je Ibišević.

Upitan kako i na koji način krenuti protiv Nigerije, Ibišević je odgovorio:

„Ne ulazim previše u to, ja sam samo igrač, a šef će naći najbolju varijantu i najbolji pristup. Mislim da imamo bolje igrače i da smo u prednosti.“

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vremenske prilike koje nas očekuju u Cuiabi ne idu nam na ruku, ali Vedo zbog toga nije previše zabrinut.

„Ne znam hoće li to biti presudno. Mi dolazimo dva dana prije i imat ćemo vremena da se na to naviknemo. Igrali smo svi u takvim prilikama, tako da mislim da s te strane neće biti problema,“ dodao je Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.