Ibišević: Sa malom dozom sreće možemo do odličnog rezultata

Bh. napadač za ESPN

Ibišević: Sa malom dozom sreće možemo do odličnog rezultata

Prije nego li je postao nacionalni heroj, prije nego što je postao poznat i bogat, prije nego što je postao muž i otac, Vedad Ibišević je bio sedmogodišnjak u Bosni i Hercegovini u sred ratnih aktivnosti.

"Bio sam mali, ali ne tako mali da se ne mogu sjetiti tih stvari. Sa ove tačke gledišta, sada je mnogo teže razumjeti neke stvari, ipak sjećam se mnogo loših stvari", rekao je Vedad u razgovoru za američki ESPN.

Baš kao što je izbjegao iz svog rodnog grada, danas tako izbjegava fudbalere iz protivničke odbrane, u Francuskoj i Njemačkoj. Ipak, ni jedan trenutak u njegovoj karijeri nije bio važniji o gola koji je njegovu zemlju odveo na prvo Svjetsko prvenstvo od sticanja njene nezavisnosti.

"Taj gol mnogo mi znači. Uvijek sam volio svoju zemlju, uvijek sam se borio za svoju porodicu u Bosni i Hercegovini, u teškim vremenima, baš kao i mnogi drugi ljudi. Biti onaj koji je postigao možda i najvažniji gol u našoj historiji je nevjerovatan osjećaj. Niko nije mogao vjerovati u tom trenutku, bili smo nevjerovatno sretni, samo smo se željeli vratiti u Bosnu i Hercegovinu jer smo se nadali maloj proslavi. Ipak, ono što se desilo u Sarajevu bilo je nevjerovatno, nismo to mogli ni zamisliti. Jednostavno smo pokušali da uživamo u tim trenucima", istakao je napadač fudbalske reprezentacije BiH, te dodao:

"Ljudi u Bosni i Hercegovini su već ponosni i sretni zbog činjenice da se naš tim uopšte uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Tamo ćemo jednostavno dati ono najbolje, i siguran sam da sa malom dozom sreće možemo napraviti odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.