Napadač reprezentacije BiH

Ibišević: Siguran sam da možemo pobijediti

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH priprema se u Zenici za odlučujuće utakmice protiv Velsa i Kipra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Jedan od aduta naše selekcije u subotnjoj utakmici protiv Velsa je i napadač Vedad Ibišević, koji se nakon prelaska u berlinsku Herthu golgeterski preporodio, te se vratio starim navikama i onome što najbolje radi, a to je davanje golova.

Na današnjoj press konferenciji, vidno raspoložen u društvu svog nekadašnjeg saigraća iz Hoffenheima, Ibišević je najavio je narednu utakmicu naše reprezentacije.

"Očekujem tešku utakmicu, igramo protiv lidera naše grupe i ekipe koja je najviše iznenadila u ovim kvalifikacijama. Imamo problema sa povredama, ali siguran sam da možemo da pobijedimo, to je naš jedini cilj u narednoj utakmici. Meni je drago što sam pronašao ponovo formu u novom klubu, dobio sam pravu minutažu, ja ću dati svoj maksimum u svakoj utakmici reprezentacije pa tako i u subotu, te se nadam najboljem", kaže Ibišević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vels dobro poznaju, imaju dosta kvalitetnih igrača koji igraju u Premiershipu.

"Igrali smo s njima u gostima, znamo šta nas čeka, dobro su organizovani. Imaju dosta igrača koji igraju u Engleskoj, znamo šta nas čeka, međutim imamo mi kvalitet da se nosimo s njima. Ekipa su koja je iznenadila čitavu nogometnu Evropu, bili smo ravnopravni, ako ne i bolji u prvoj utakmici u gostima, te se nadamo da uz veliku podršku navijača možemo do osvajanja tri boda", kazao je Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.