Ibišević: Trenutno ne mislimo o Argentini
Foto: EPA

Vedad Ibišević za američke medije

Ibišević: Trenutno ne mislimo o Argentini

M. Šljivak

Vedad Ibišević, napadač bh. reprezentacije biće jedna od glavnih uzdanica naše selekcije u Brazilu.

Naš reprezentativac je za američke medije istakao kako mu je jako drago što je ponovo u St. Louisu, gradu gdje je odrastao.

"Lijepo je biti ovdje, jer poznajem St. Louis, znam teren. Lijepo je biti ovdje ponovo", rekao je za početak Ibišević.

Jesi li mogao zamisliti da ćeš igrati ovdje s reprezentacijom BiH?

"Ne. O tome sam razmišljao i nevjerovatno je da se to dogodilo. Nastojim ne razmišljati o tome sad, jer biće vremena kad budem star".

Navijači vas prate svugdje?

"To je nešto što nas tjera da igramo dobro i što nas tjera da damo sve o sebe. Gdje god igramo, oni nas podržavaju. To je nevjerovatan osjećaj, koji nam daje dodatni snagu da igramo"

U kakvom je stanju trenutno tim?

"Boravili smo 10 dana u Sarajevu, radili smo dosta dobro. Bilo je teško za neke igrače, ali smo uspješno obavili taj dio priprema. Imali smo težak put, danas radimo malo lakše, ali imamo vremena da se dobro spremimo".

Kako se pripremate za meč s Argentinom?

"To će nam biti najteža utakmica u grupi. Ipak, sada samo želimo da uđemo u što bolju formu i ne razmišljamo o toj utakmici trenutno. Selektor će naći pravi tim i način kako ćemo igrati s njima. Biće teško, jer svi znamo kakav tim imaju".

Igrali ste protiv njih. Bili su bolji u prvom meču, razlika je bila očigledna. Mislite li da možete smanjiti tu razliku?

"To je bila jako loša utakmica za nas. Mislim da možemo mnogo bolje, ali to ne mijenja činjenicu da je Argentina jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. Biće teška utakmica, ali će biti mnogo drugačija u odnosu na tu".

Možete li agresivnim pristupom iznenaditi Argentinu?

"Imamo mnogo igrača koji vole napadati. Vidjećemo šta će selektor odlučiti i kako ćemo igrati na kraju protiv Argentine".

Je li susret s Obalom Slonovače prava provjera?

"Obala Slonovače je dobar tim, jedan od najboljih afričkih timova. Mislim da su nam prava priprema za Nigeriju, koja je konkurent za drugo mjesto u grupu. Biće teška utakmica protiv teškog protivnika".

Govorio je Vedad i o velikim poplavama koje su zadesile BiH u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Poplave su promijenile sve. O tome su svi pričali, ali mi smo pokušavali da ne mislimo puno o tome, iako smo mnogo pomagali. Morali smo im pomoći koliko smo mogli", dodao je Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.