Ibrahimović: Uzbuđeni smo zbog historijskog uspjeha kluba

Mladi napadač Sloge za SportSport.ba

Ibrahimović: Uzbuđeni smo zbog historijskog uspjeha kluba

M. Šljivak

Mirel Ibrahimović je s dva gola predvodio Slogu iz Siminog Hana do plasmana u Prvu ligu Federacije.

Revanš meč s Krajinom je prekinut pri rezultatu 4:0 za Slogu, te je ovaj tim ostvario plasman među najbolje ekipe Federacije.

Ibrahimović ističe kako ima dosta emocija nakon velikog uspjeha njegovog tima.

"Još uvijek su prisutne velike emocije nakon svega što dešavalo. Zaista, svi smo uzbuđeni zbog historijskog uspjeha kluba", govori za SportSport.ba mladi napadač Sloge.

Većinu igrača ekipe iz predgrađa Tuzle čine mladi igrači. Za dobar rezultat u Prvoj ligi, biće potrebno i iskustvo.

"Sloga je mlada ekipa sa dva-tri iskusna igrača. Sigurno da tu treba nekoliko igrača kako bismo bili ravnopravni s najboljim ekipama Federacije. Mi ćemo učiniti sve da ne budemo prolaznici u toj ligi i da ostvarimo što bolji rezultat".

Ovaj 20-godišnji napadač iza sebe ima odličnu sezonu u Drugoj ligi Sjever. S dva gola protiv Krajine stigao je do brojke od 18 golova, čime je privukao pažnju na sebe. Ponuda iz drugih klubova ima, ali za sada je odmor najbitniji.

"Prvo se želim dobro odmoriti narednih nekoliko dana i uživati  ovom uspjehu. Onda ću razmisliti o svemu i razmotriti neke ponude, pa ćemo vidjeti. Zaista vam u ovom trenutku ne mogu reći nešto više o svemu tome", rekao je Ibrahimović.

Mladi napadač smatra da je za uspjeh Sloge najbitniji kolektiv.

"Nikoga ne mogu izdvojiti, jer, kolektiv je najzaslužniji za sve ovo. Svaki igrač je dao svoj maksimum i borio se do zadnjeg zvižduka cijelu takmičarsku godinu. Na kraju želim čestitati treneru, saigračima i svim ljudima u klubu, koji su nas podržavali cijelo vrijeme", istakao je Ibrahimović za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi