Sportski direktor FK Sarajevo

Ibraković: Imamo strategiju koja se zove proizvodnja igrača

FK Sarajevo danas je i zvanično predstavio četiri mlada fudbalera sa kojima je klub potpisao profesionalni ugovor. Bordo tim je profesionalne ugovore potpisao sa Amarom Burovićem, Tarikom Handžićem, Elvedinom Herićem i Advanom Kadušićem.

"Iako je vrijeme tužno po na, tako da ne možemo igrati prvenstvo, mi smo se opredijelili da ovu priliku učinimo svečanom popisivanjem ugovora sa naša četiri juniora, koji su naša perspektiva. To je samo jedan od dokaza da mi imamo strategiju koja se zove proizvodnja igrača i potvrđivanje prvog tima", istakao je sportski direktor FK Sarajevo, Abdulah Ibraković, te dodao:

"Naravno da smo sretni što danas imamo četiri igrača koji će potpisati profesionalne ugovore, a o načinu na koji ćemo brinuti o njima i na koji ćemo ih instalirati u prvi tim sa šefom akademije i šefom stručnog štaba. Ooo što je jasno jeste da djeca iz cijele Bosne i Hercegovine, a ne samo iz FK Sarajevo, imaju svoju šansu u našoj državi. Znači, da ne moraju da lutaju po državama tipa Mađarske, Češke itd, već šansu za svoj razvoj imaju u FK Sarajevo".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.