Ibraković nije nezadovoljan žrijebom

Zrinjski i Čelik u 1/4 finala Kupa

Ibraković nije nezadovoljan žrijebom

Fudbalere Čelika u periodu od 3. do 10. novembra očekuju tri utakmice sa klubovima iz Mostara, dvije u Kupu sa Zrinjskim i jedna prvenstvena sa Veležom.
"Prije svega, moram kazati da nisam previše nezadovoljan konačnim žrijebom, ali ni previše sretan. Kako bih bio kada igramo protiv ekipe kojoj je Kup postao prioritet zbog izlaska u Europu, budući da to teško mogu uraditi kroz prvenstvo", kaže trener Čelika Abdulah Ibraković za SportSport.ba, potom ističe kako nije velika prednost što će Zeničani drugu utakmicu igrati pred svojim navijačima:

"Naravno da je bolje igrati uzvratnu kod kuće, ali kada imate dobru zalihu iz prve utakmice. Stoga, mi moramo najviše pokazati u Mostaru, tu napraviti pozitivan rezultat, pa tek onda na Bilinom Polju tražiti prolaz."

U periodu od 3. do 10. novembra Čelik će odigrati tri utakmice, dvije sa Zrinjskim u okviru četvrtfinala Kupa, te jednu sa Veležom u 13. kolu Premijer lige.

"Naša ekipa je odlično fizički pripremljena, pa mislim da nam to neće predstavljati neki veći problem. Osim toga, imamo svojih mladih i kvalitetnih igrača koji će biti na raspolaganju".

Kup BiH