Sportski direktor FK Sarajevo

Ibraković: Učinit ćemo sve da preskočimo prvu prepreku

Fudbaslki klub Sarajevo će u odbranu titule u Kupu BiH krenuti iz Konjica. Prvoligaš Igman nije imao sreće i izvukao je jednog od najtežih protivnika u šesnaestini finala Kupa BiH.

"Možemo biti zadovoljni. Kup je nepredvidiv i uvijek je svce moguće i zbog toga je ovo takmičenje posebno zanimljivo. Ekipe u jednoj utakmici mogu napraviti problem bilo kome, posebno u uslovima kakvi vladaju kod nas gdje su tereni takvi kakvi jesu", izjavio je sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković, dodavši:

"Učinit ćemo sve da ovu prepreku prebrodimo. Nadam se da će naš kvalitet isplivati na terenu i da ćemo se uspjeti plasirati u osminu finala".

Upitan da li je možda strahovao da Sarajevo ne izvuče Zrinjskog obzirom da su te dvije kuglice izvučene među posljednjima, Ibraković je odgovorio:

"Možda je nekad bolje imati teže utakmice ranije. U prošloj sezoni smo imali Željezničar i Zrinjski prije finala Kupa, to su zanimljivi mečevi i nose posebnu draž. Ipak je dosta ekipa van Premijer lige i male su mogućnosti da se jače ekipe ovako rano sastanu",” zaključio je Ibraković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.