Ibričić: Duel Zrinjskog i Maribora odlučit će nijanse

Bh. internacionalac za SportSport.ba

Ibričić: Duel Zrinjskog i Maribora odlučit će nijanse

S. Mlaćo

Nogometaši Domžala savladali su jučer u Estoniji domaći Floru u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu rezultatom 3:1.

Slovenci su tako izborili prolaz dalje, a strijelac jednog pogotka za Domžale bio je iskusni bh. internacionalac Senijad Ibričić koji je u igru ušao u 53. minuti, a u 86. sa 11. metara matirao golmana domaće ekipe.

Domžale je tako prošlo dalje sa ukupnih 5:3, a sada ih očekuje duel sa islandskim Valurom.

"Moramo biti zadovoljni jer smo opravdali ulogu favorita i sa dvije pobjede prošli dalje, što je i bio naš cilj", jasan je bio Ibričić u razgovoru za SportSport.ba.

Prije desetak dana pojačao je Domžale i odmah pokazao svoje neupitne kvalitete.

"Ma dobro, bitno je da ekipa igra dobro i da imamo rezultat, a onda će biti i golova. Sredina je odlična i nema nikakvih problema", jasan je 31-godišnji vezista.

U Domžale je došao iz Kopera, te vrlo dobro poznaje kvalitete klubova iz Slovenije. Zamolili smo ga da prokomentariše dvomeč bh. prvaka Zrinjskog koji će odmjeriti snage sa prvakom Slovenije, ekipom Maribor. Ibričić je bio optimista.

"Po mom mišljenju šanse su trenutno 50-50 posto. I jedni i drugi su ostali bez nekoliko važnih igrača i mislim da sad nisu baš na sto posto. Odlučit će nijanse", dodao je Ibričić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi