Senijad Ibričić pred Latviju

Ibričić: Izveo bih "Panenku" u četvrtfinalu SP-a

Senijad Ibričić, iza sebe ima odličnu sezonu u turskoj Superligi. Sjajnim igrama je odveo Kasimpašu do šestog mjesta na tabeli, što je veliki uspjeh za ovaj klub.

"Bila je dosta dobra sezona, cijelu godinu sam igrao i mogu biti zadovoljan. Sami plasman Kasimpaše na šesto mjesto je uspjeh i ja moram biti ponosan", rekao je Ibričič, koji o nastavku svoje kariejre kaže:

"Još uvijek sam igrač Lokomotive, imam još godinu dana ugovora sa njima. Ja želim igrati i tražiću sredinu gdje ću redovno igrati. Nadam se da ćemo naći rješenje sa Lokomotivom, kako bi svi bili zadovoljni.

Na pitanje da li bi u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva izveo "panenku", Ibričić kaže:

"Sigurno da bih. Mnogi će reći lako je pričati, ali ja sam svaku panenku izveo kad je bilo 0:0 ili kad je moja ekipa gubila. Kad bi se moglo odlučivati tamo, ja bih sigurno izveo tako".

Ibričić smatra kako trebamo ozbiljno shavtiti selekciju Latvije u predstojećoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Neugodni su sigurno, to smo vidjeli i u Zenici. Vrlo su spremni i u 90 minuta je sve moguće. Moramo ih shvatiti ozbiljno, ali ako budemo igrali kao dosad neće biti nikakvih problema", govori Ibričić, te dodaje:

"Na pravom smo putu, nadam se da će biti sve kako treba, Konačno smo zreli da uspijemo otići na veliko takmičenje", rekao je Ibričić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.