Ibričić: Muslimović me pohvalio i lako smo se dogovorili

Bh. fudbaler za SportSport.ba

Ibričić: Muslimović me pohvalio i lako smo se dogovorili

S. Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić karijeru će nastaviti u slovenskom prvoligašu Kopru. 

Ibričić, koji je u prošloj sezoni nosio dres iranskog Sepahana kod hrvatskog stručnjaka Igora Štimca, prema pisanju medija u Hrvatskoj bio je na pragu povratka u splitski Hajduk ali to se na kraju nije ostvarilo.

Sa slovenskim klubom Ibričić je potpisao dvogodišnji ugovor, što je i potvrdio u razgovoru za naš portal.

"Ljudi iz Kopera bili su korektni i bili smo u kontaktu još od zime. Onda je Zlatan Muslimović rekao sve najbolje o meni ljudima u klubu i lako smo se dogovorili. Oni žele napraviti ekipu da se bori za vrh i probat ćemo to ostvariti, a ja sam se svakako htio vratiti negdje bliže i ovako je super ispalo", kazao je Ibričić za SportSport.ba.

Priznao nam  je da je bilo razgovora sa čelnicima Hajduka.

"Jeste kao i uvijek Hajduk i ja se povezujemo i sad je isto bilo razgovora. Trener ima neku svoju viziju i spominjao mi je neka testiranja. Ja to nisam htio prihvatiti tako da se nismo dogovorili", otkrio nam je Ibričić. 

Ovaj 30-godišnji nogometaš upisao je i 40 nastupa za reprezentaciju naše zemlje, a uoči odlaska u Iran povezivao se sarajevskim Željezničarom. 

Karijeru je počeo u Podgrmeču iz Sanskog Mosta, a nastupao je i u Turskoj te Makedoniji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi