Ibričić: Ne smijemo potcijeniti Nigeriju

Senijad Ibričić smatra da se ni u kojem slučaju ne smije potcijeniti reprezentacija Nigerije...

Nigerija nije brirljirala u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, pa je odigrala samo 0:0 s Iranom. Ipak, Ibričić smatra da se Super Orlove treba ozbiljno shvatiti.

"Ne smijemo ih potcijeniti jer znamo kakve su njihove (afričke) rerezentacije. Igraju na trku, fizički su spremni, ali ako budemo igrali kako znamo možemo izvući pozitivan rezultat", rekao je Ibričić, dodavši:

"Sigurno da ni oni ni Iran nisu previše preuzimali rizika u prvoj utakmici. Nama sada više odgovara remi. Oni će preuzeti rizik i to nama više odgovara jer smo napadački jako dobri i sigurno ćemo stvoriti nekoliko šansi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.