Ibričić o Džekinoj posjeti: Prijateljstvo dugo njegujemo
Foto: EPA

Bivši saigrači

Ibričić o Džekinoj posjeti: Prijateljstvo dugo njegujemo

Prisustvo Edina Džeke na utakmici između Alumunija i Kopra izazvalo je veliko pažnju u slovenačkoj javnosti. 

Tamošnji mediji Džekinoj posjeti su dali veliku važnost, a razlog zbog kojeg je najbolji bh. napadač došao na utakmicu 29. kola Prve lige Slovenije leži u Senijadu Ibričiću, koji već neko vrijeme nosi dres prvoligaša iz Kopra.

Džeko i Ibričić su prijatelji još od prvih nastupa za reprezentaciju BiH. 

"Sa Edinom sam prijatelj već dugo vremena i često se posjećujemo. Nije to ništa čudno. Nakon utakmice on je u Romi dobio dva slobodna dana i imao je dovoljno vremena da dođe u Kidričevo", ispričao je Ibričić novinarima u Sloveniji.

"Edin je navijao za Koper i žao mu je što nismo pobijedili. Ispustili smo dva boda koja su nam bila jako bitna u borbi za četvrto mjesto. Inače, mislim da je vidio dobru utakmicu. Obje momčadi su igrače ofanzivno i bilo je zanimljivo", dodao je bivši reprezentativac BiH.

Napadač Rome nije bio u Kidričevu prvi put. Slovenci su podsjetili da je 2003. godine kao fudbaler Željezničara igrao prijateljsku utakmicu protiv Aluminija.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi