Ibričić potvrdio gdje želi završiti karijeru, ali...

"U životu ne ide uvijek prema planovima"

Ibričić potvrdio gdje želi završiti karijeru, ali...

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić krajem prošle sezone potpisao je ugovor sa Domžalama. 

Ovog ljeta Ibričić je nakon napuštanja Kopra sedmicama boravio u Splitu i očekivalo se kako bi se ponovo mogla rasplamsati ljubav između njega i Hajduka, međutim sve je na kraju ostalo na željama navijača. 

Ibričić nije puno oklijevao pri izboru nove sredine. Odlučio se za Domžale, s čijim čelnicima je dogovorio saradnju na jednu godinu, ali kroz razgovor za Sportske novosti nije skrivao gdje želi okončati karijeru. 

"Neka se Hajduk bori za naslov, pa će sve ostalo biti lakše. Život će nam svima biti ljepši. Moja je želja karijeru završiti na Poljudu, ali, znate, ne ide uvijek u životu prema planovima", kazao je Ibričić, te se potom osvrnuo na činjenicu da na Poljudu i nisu trenutno previše zainteresovani za povratak. 

"Vjerojatno se nisam svidio, štoviše, možda sam se i zamjerio ljudima u klubu. Ostavština je to od prošlog ljeta, kada me trener Pušnik nije htio. Odnosno tražio je da se podvrgnem posebnom pregledu tjelesne spreme. Međutim, prošla sezona demantirala je Pušnika, istinski dokaz da je bivši trener Hajduka pogriješio kada je sumnjao u moje sposobnosti", kazao je Ibričić, prenose Sportske novosti. 

Dotakao se Ibričić i svoje statistike iz prošle sezone. 

"Brojke ne lažu. Prvi sam strijelac Kopra s sedam pogodaka, upisao sam i šest asistencija, a naposljetku sam izabran u najbolju jedanaestoricu lige. Pritom treba kazati, nisam igrao polušpicu, nego sam sve postigao iz uloge središnjeg veznog. Je li trebalo onda sumnjati u mene? Nije. Vidio sam se s Pušnikom kada je u kratkom mandatu bio trener Olimpije nakon odlaska iz Hajduka. Korektno smo se pozdravili. Ne, nikome ništa ne zamjeram. Svatko ima pravo na svoj stav, ali vrijeme pokaže ko je pogriješio u procjeni. Nije bilo potrebno takvo podcjenjivanje jer je svima poznato koliko mogu pružiti, posebno u Hajduku."

Ibričić je, podsjećanja radi, dres Hajduka s velikim uspjehom nosio od 2008. do 2011. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi