Igman i Gradina nastavili rasprodaju, Goražde i dalje lider

Prva liga FBiH

Igman i Gradina nastavili rasprodaju, Goražde i dalje lider

Goražde je u šestom kolu 1. Lige Federacije BiH ostvarilo peti trijumf i ostalo na čelu tabele.

Goraždani su na domaćem terenu porazili još jedan klub iz vrha, Mladost Doboj Kakanj koje u posljednje vrijeme igra u dobroj formi.

Pobjedu za bijeg iz opasne zone ostvario je Podgrmeč koji je tako ispod crte gurnuo Orašje. Labudovi već pet utakmica u nizu ne znaju za pobjedu i bez sumnje im do kraja slijedi borba za opstanak.

Rudar iz Kaknja ostvario je važnu pobjedu na domaćem terenu nad timom Budućnosti iz Banovića, dok je Metalleghe bodove iz Konjica potvrdio pobjedom nad GOŠK-om na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Turbina je prosula dva boda u Jablanici u hercegovačkom derbiju protiv Čapljine, a važnu pobjedu i to prvu u sezoni ostvario je Branitelj na domaćem terenu nad Jedinstvom minimalnim rezultatom.

Rasprodaju bodova na svom stadionu nastavili su Igman koji je poražen od Radničkog sa 2:1, odnosno Gradina koja je tek drugi bod osvojila domaćim remijem protiv Bratstva. Izabranici Irfana Džinde pobjedom u Konjicu dospjeli su na odlično drugo mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.