Igman slavio protiv Sloge, Glavina junak Posušja

Druga liga Federacije, grupa Jug

Igman slavio protiv Sloge, Glavina junak Posušja

S. Mlaćo

U danima vikenda startao je i drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Jug.

Lider Igmana iz Konjica nastavio je sa sjajnim igrama, te slavio u Gornjem Vakufu-Uskoplju protiv Sloge 2:0.

Strijelci za tim iz Konjica bili su Senad Kašić u osmoj minuti, te Aldin Kovačević u 77. minuti.

Važnu pobjedu u Grudama proiv istoimenog domaćina slavilo je Posušje. Bilo je 2:1, a domaći su prvi došli u vodstvo kada u 24. minuti Andrija Bračić donosi slavlje domaćim navijačima. Gosti se ne predaju, te poravnaju rezultat u 59. minuti preko Franje Čuže, a pobjedu timu sa Mokrog doca donosi Jure Glavina u drugoj minuti sudijske nadoknade.

U susretu Sloge iz Ljubuškog i Klisa nije bilo pogodaka, a Tomislav je na svom stadionu sa 2:0 nadigrao Turbinu iz Jablanice. Kamešnica je sa 2:1 bila bolja od Branitelja, dok je Rama sa 3:1 nadigrala Brotnjo. 

Cim je sa sigurnih 3:0 savladao Troglav 1918.

Na tabeli je prvi Igman sa 42 osvojena boda, dok Posušje ima 37. Klis ima 30, a Turbina 27. Na dnu su Rama sa pet osvojenih boova, a Kupres i Sloga imaju po osam osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi