Igman ubjedljiv, Klis poražen u Livnu
FOTO: facebook

20. kolo Druge lige FBiH grupa Jug

Igman ubjedljiv, Klis poražen u Livnu

S. Mlaćo

Lider Druge lige FBiH Igman iz Konjica opravdao je ulogu favorita u 20. kolu te sa visokih 6:0 na Kupresu deklasirao domaći Kupres.

 Tri puta se u listu strijelaca upisao Senad Kašić, dok su po jedan pogodak dodali Dino Pajić, Elmir Nuhić i Muamer Gagula.

Drugoplasirano Posušje je bilo slobodno u ovom kolu, dok je trećeplasirani Klis poražen od Troglava u Livnu sa minimalnih 1:0.

Rama je bila sigurna protiv NK Cim (3:0), a Branitelj je istim rezultatom u Grudama savladao domaće Grude. Sloga iz Ljubuškog je u subotu nadigrala Turbinu s također 3:0, a druga Sloga, ona iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja je sa 2:1 savladala Tomislav.

Jedini susret bez pogodaka viđen je u Čitluku, gdje su snage odmjerili Brotnjo i Kamešnica.

Igman je prvi sa 54 osvojena boda, dok je Posušje drugo sa 44. Na dnu je Kupres sa osam osvojenih bodova, dok Sloga ia 11, a Rama 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi