Igra gluhih telefona u mladoj reprezentaciji BiH

Ne znamo za pobjedu, ne znamo ni pravila

Igra gluhih telefona u mladoj reprezentaciji BiH

Mlada reprezentacija BiH ni nakon šest odigranih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ne zna za pobjedu, ali veći je problem što u taboru našeg tima ne znaju ni UEFA-ina pravila.

Ona jasno kažu da igrač u kvalifikacijama stiče suspenziju nakon trećeg žutog kartona (član 48) u tri različite utakmice, a priča je posebno zanimljiva kada se uzme u obzir da smo u današnjoj utakmici protiv Norveške (0:1) bili lišeni usluga Kerima Memije i Amira Hadžiahmetovića, koje je selektor Darko Nestorović izostavio sa spiska misleći da nemaju pravo nastupa. Oba fudbalera su u dosadašnjem dijelu kvalifikacija dobila po dva žuta kartona i, prema UEFA-inom pravilniku, mogla su igrati protiv Norveške, potpuno legalno.

Da nije u pitanju slučajna greška već klasično neznanje potvrda je i Nestorovićeva izjava nakon utakmice. Amer Gojak je danas dobio također drugi žuti karton u ovim kvalifikacijama, a selektor ga je već prežalio za meč sa Švicarskom rekavši kako će njegova suspenzija biti hendikep za naš tim...

Nije Darko Nestorović jedini krivac za ovaj kardinalan propust, daleko od toga. U taboru mlade reprezentacije su se igrali gluhih telefona i svi snose podjednaku krivicu za grešku koja je pomalo i smiješna.

Našoj mladoj reprezentaciji ne ide dobro. Poražavajuće je da zauzimamo posljednje mjesto u grupi i da je ispred nas čak i Kazahstan, ali su neznanje i ležernost ono što nas zapravo boli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi