"Igrači moraju dres natopiti znojem i poderati guzice"

Ervin Smailagić, bivši trener bihaćkog Jedinstva:

"Igrači moraju dres natopiti znojem i poderati guzice"

Nakon što  je danas odlukom Upravnog odbora kluba smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba NK Jedinstvo, Ervin Smailagić ostati će raditi u omladinskim kategorijama ove ekipe, a nakon odluke o smjeni svoj komentar dao je za zvnaičnu klupsku internet stranicuu

"Želim da se zahvalim predsjedniku općine Bihać gospodinu Emdžadu Galijaševiću kao i predsjedniku kluba gospodinu Emiru Mujadžiću na ukazanom povjerenju vođenja velikog kluba poput Jedinstva. Svoj posao i misiju smatram da sam odradio kranje časno i pošteno, nemam im šta zamjeriti jer imao sam njihovu maksimalnu podršku prilikom moga rada. Međutim, trenerski posao nije nimalo lagan. Danas kada prihvatiš taj izazov, već u narednih sedam dana možeš očekivati nepovjerenje jer to je cijena života  u trenerskom poslu. Mislim da je ekipa u zadnje dvije odigrane utakmice, mnogo pala psihološki, naravno zbog velikog pritiska kako se bliži kraj prvenstva i borba za prvu poziciju. Smatram da će ova ekipa ipak prebroditi tu psihološku barijeru u narednom periodu, da će se konačno izdignuti iz ove situacije ali samo pod jednim uvjetom da igrači koji nose dres ovog kluba, koji se bori za Premijer ligu, moraju  biti svjesni, da taj dres moraju dobro natopiti znojem i debelo poderati 'guzice'", rekao je Smailagić za zvaničnu klupsku stranicu, te dodao:

"Jedinstvo će i dalje ostati i poslije Ervina Smailagića i ovih igrača, ovaj klub nije od jučer i njegova tradicija traje već punih 95 godina. Mislim da ovi sadašnji igrači, izuzev pojedinaca, teško prihavataju sistem, disciplinu i pravilan rad, upravo onaj koji sam ja imao tokom svoje igračke karijere. NK Jedinstvo, koje je meni podarilo ime i prezime i proslavilo me u mojoj igračkoj karijeri, će zasigurno do kraja sezone biti u utrci za prvo mjesto".

Sada već bivši trener Jedinstva rekao je da je razlaz bio korektan.

"Poslije današnjeg razgovora sa načelnikom Općine Bihać, Predsjednikom kluba, te sportskim direktorom kluba, razišli smo se na fer i korektan način, a ovim putem se zahvaljujem načelniku Općine i predsjedniku kluba koji su mi ukazali ponovno povjerenje da ostanem u klubu i radim sa mlađim kategorijama NK Jedinstva", rekao je nekadašnji fudbaler bihaćkog Jedinstva, dodavši:

"Svom kolegi Ahmetu Kečaloviću želim mnogo sreće u radu i na utakmicama a ako ja nisam uspio doći do kraja i uvesti klub u društvo najboljih, iskreno želim da to on učini, sa svojim trudom, znanjem i zalaganjem te da se konačno plasiramo u Premijer ligu BiH".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Poruka za navijače Jedinstva

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo sjediti na klupi naše svetinje uz prepune tribine pod Borićima kao nekad. Ponosan sam na svoj klub, a posebno na one momke koji su nas pratili na svim odigranim utakmicama, pa čak i najudaljenijim destinacijama na kojim smo gostovali", reka je Smailagić na kraju razgovora za nkJEDINSTVO.com.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.