Igrači Olimpica u štrajku, ne žele igrati protiv Želje

Zbog neizmirenih dugovanja

Igrači Olimpica u štrajku, ne žele igrati protiv Želje

Fudbaleri Olimpica, trenutno pretposljednje momčadi BH Telecom Premijer lige BiH, stupili su u štrajk.

Situacija u sarajevskom timu je haotična. Igrači već četiri mjeseca ne dobijaju plaću, a ukoliko u narednim danima ne dobiju novac koji im je obećan prije utakmice sa Slobodom, subotnji duel sa Željezničarom neće ni odigrati. 

"Prošle sedmice igrači su rekli da neće igrati, ali su na kraju pristali i izvukli remi protiv Slobode. Pritom su dobili obećanje da će im biti isplaćen novac koji im se duguje, međutim od toga na kraju nije bilo ništa. Već tri dana ne treniraju i za očekivati je da će propustiti susret na Grbavici", kazao nam je izvor iz Olimpica. 

U cijeloj priči posebno su se na udaru našli igrači Olimpica koji nisu iz Sarajeva. Navodno im klub ne uplaćuje stanarinu, hranarinu, nekima je isključena i struja, a prijeti im i izbacivanje iz stanova. 

Željezničaru bi tako bodovi mogli pripasti za 'zelenim stolom', osim ako Olimpic ne odluči zaigrati u subotu na Grbavici s juniorima u sastavu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi