Igračice SFK 2000 čestitale Osijeku i Lokomotivi

Sarajke nastupale na turniru u Zagrebu

Igračice SFK 2000 čestitale Osijeku i Lokomotivi

S. Mlaćo

U sklopu priprema za predstojeći takmičarski dio sezone, igračice SFK 2000 Sarajevo u protekloj sedmici učestvovale su na malonogometnom turniru u Zagrebu - “Agram 2017”.

Kao prošlogodišnje osvaIjačice, uzele su učešće u jednom od najkvalitetnijih dvoranskih turnira, a njihov nastup imao je prvobitno cilj da igračice ostanu u takmičarskoj formi, obzirom na višemjesečnu zimsku pauzu u Premijer ligi BiH za žene. Tako su izabranice Samire Hurem fudbalski travnjak, zamijenile za dvoranski parket, a učešće u turniru, u jakoj, internacionalnoj konkurenciji, okončale su u 1/4 finala, gdje su zaustavljenje od austrijske ekipe St. Polten.

Također, ekipa sastavljena od mlađih igračica SFK 2000 Sarajevo, učestvovala je na malonogometnom turniru u Doboju, gdje su uspjele ostvariti jako dobar rezultat, obzirom da su došle i do finalnog susreta, gdje nisu bile miljenice sreće i ispustile su pobjednički trofej poslije slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

“Takmičenje u dvoranskim, malonogometnim turnirima, jako je korisno za naš kolektiv u ovom periodu, obzirom na izuzetno dugu zimsku pauzu u prvenstvu. Zahvaljujemo se na pozivima na turnire i čestitamo osvojačicima, ekipama Osijeka i Lokomotive iz Brčkog.”, kazala je Azra Numanović ispred SFK 2000 Sarajevo, dodavši:

“U narednom periodu želimo ispraviti greške i vrijedno raditi, kako bi kao prvoplasirane okončale Premijer ligu BiH i odbranile trofej pobjednica Kupa BiH i tako izborile još jedan nastup u najprestižnijem evropskom takmičenju.”

Nova kalendarska godina donosi nove sportske izazove za najtrofejniji ženski kolektiv u Bosni i Hercegovini, a kako bi SFK 2000 Sarajevo i u 2017. godini pričao najljepše sportske priče iz naše države, potrebna je podrška ovom trofejnom klubu.

“U narednom periodu želimo intenzivirati razgovore sa predstavnicima vlasti, predstaviti naše projekte i ispravne vrijednosti za koje stoji SFK 2000 Sarajevo i nadam se da ćemo na putu do novih trofeja u ovoj godini imati dodatnu podršku.”, dodala je Numanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi