Igračice SFK 2000 Sarajevo započele pripreme za novu sezonu

Novo lice Amela Kršo

Igračice SFK 2000 Sarajevo započele pripreme za novu sezonu

Trenerica Samira Hurem, izvršila je prozivku igračica na početku priprema za predstojeće izazove u UEFA ligi prvaka za žene, te Premijer ligu i Kup BiH, a osvajačice duple krune BiH odradili su i prve treninge.

U dobroj atmosferi igračice SFK 2000 Sarajevo započele su ovaj trenažni ciklus, sa mislima na evropske utakmice. Naime, krajem mjeseca juna one su saznale imena protivnika u kvalifikacionoj grupi UEFA lige prvaka za žene, a put do naredne runde takmičenja vodi preko WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela, te Rigas FS iz Latvije.

“Okupili smo se, prvi treninzi su dobro prošli. Radujemo se narednim danima, gdje se želimo što bolje spremiti. Očekuje nas teška grupa u Ligi prvaka, gdje želimo dobro predstaviti naš klub, grad i državu”, kazala je kapitenka, Alisa Spahić.

Novo lice na pripremama jeste Amela Kršo, igračica, koja se poslije nekoliko godina u inostranstvu vraća u SFK 2000 Sarajevo.

“Drago mi je što sam ponovo tu, nadam se da ćemo kvalitetno iskoristiti period priprema i da ćemo igrati zapaženu ulogu u Evropi.”, kazala je Kršo.

Kvalifikacijski turnir odigrat će se od 23. do 28. augusta, a u narednu rundu će se plasirati prvoplasirana ekipa grupe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi