Igračice SFK 2000 saznale protivnike u UEFA Ligi prvaka

Šampionke naše zemlje

Igračice SFK 2000 saznale protivnike u UEFA Ligi prvaka

Igračice SFK 2000 Sarajevo saznale su svoje protivnike na predstojećem kvalifikacionom turniru grupa za UEFA Ligu prvaka za žene, koji se i ove godine organizuje u gradu Sarajevu. 

Šampionske naše zemlje nalaze se u grupi sa WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela, te Rigas FS iz Latvije.

“Nismo imale sreće u žrijebu. U ranijim najavama smo istakle da ne bi voljeli dobiti za protivnika klub iz Izraela, što zbog kvaliteta i jačine, što zbog organizacijskih zahtjeva. Nažalost, nismo imali sreće da dobijemo timove koji nam više odgovaraju, ali mislim da znamo jasno šta želimo i spremit ćemo se kako bi ostvarile naš cilj. Ipak, sve u svemu, nisam zadovoljna ishodom žrijeba”, kazala je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo, dodavši:

“Odradit ćemo šta smo planirale, spremit ćemo se kvaltietno i bez obzira na protivnike. Mogu slobodno reći da bi u drugačijim okolnostima izgledalo lakše, no vjerujem da će moj tim uraditi odličnu organizaciju. Imamo iskustva sa ovim klubovima i možemo napraviti jedan dobar rezultat.”

Kvalifikacijski turnir odigrat će se od 23. do 28. augusta, a u narednu rundu će se plasirati prvoplasirana ekipa grupe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi