Igračima NK Čelik zabranjeno medijsko istupanje

Silenzio štampa na Bilinom polju

Igračima NK Čelik zabranjeno medijsko istupanje

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili i prvi trening nakon zimske pauze. Odmah na početku samih priprema, stručni štab i igrače je dočekalo neugodnost. Trening je zakazan na stadionu Kamberovića polje, ali pri dolasku na stadion, na terenu nije bilo golova, pri čemu im je ponuđeno da treniraju na terenu s umjetnom travom.

Budući da još nema padavina, stručni štab je povukao igrače i naredio im povratak na Bilino polje, gdje su održali i svoj prvi trening.

Još jedna novost koja je od jučer stupila na snagu jeste i zabrana igračima da medijski istupaju. Komitet za hitnost, koji upravlja posljednjih mjeseci klubom jučer je naredio da do daljnjeg igrači ne smiju davati izjave za medije, osim na zvaničnim press konferencijama. Čelik imao je povoljan medijski tretman, ali očito se Komitetu nisu svidjele neke izjave igrača, koji su davane u zimskoj pauzi.

Tako će u narednom periodu svi navijači i simpatizeri kluba s Bilinog polja biti uskraćeni da čuju šta igrači očekuju od nastavka sezone. Kada je u pitanju današnji trening na njemu su se pojavili svi igrači na koje računa šef stručnog štaba Elvedin Beganović, te junior Tarik Adilović i bivši napadač zeničkog Rudara Hanan Adilović, koji se danas priključio treninzima seniorske ekipe.

Kada su u pitanju treninzi, do narednog petka će se trenirati jedanput, pa će se onda krenuti sa dva treninga svaki dan do odlaska u Crikvenicu početkom narednog mjeseca. Postoji mogućnost da naredne subote u Zenici ili nekom drugom gradu Čelik odigra prijateljsku utakmicu protiv Mladosti iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O pojačanjima još nema nikakvih saznanja, klubu su potrebna dva-tri provjerena igrača, a ne prinove koje će sjediti na klupi i tribinama. Do polaska na drugu fazu priprema, očekuje se i angažman još jednog trenera u stručnom štabu, budući da trenutno s ekipom rade samo Elvedin Beganović i Nijaz Hrustanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi