"Igračima Želje je možda više stalo, ali je Sarajevo jače"

Jasmin Memišević, bivši igrač oba velika sarajevska kluba

"Igračima Želje je možda više stalo, ali je Sarajevo jače"

Jasmin Memišević je u svojoj karijeri nastupao za mnogo bh. klubova, a poseban je trag ostavio igrajući za Čelik. Nakon toga, ovaj fudbaler je zaigrao i za dva sarajevska kluba - prvo za Želju, a kasnije i za Sarajevo.

Memišević se rado odazvao na naš poziv i ukratko nam iznio svoje viđenje velikog, 104. derbija koji se igra u nedjelju.

"Derbi kao derbi, uvijek interesantan. Bez obzira na poziciju na tabeli i formu timova, ova utakmica je posebna i uvijek nosi veliku neizvjesnost", započeo je razgovor za naš portal Memišević.

Iako je u karijeri nastupao za oba sudionika velikog derbija, Memišević nije krio da gaji veće simpatije prema jednom klubu.

"Iako me lijepe uspomene vežu i za Grbavicu, moje simpatije su na strani Sarajeva i sa navijačke strane bit ću uz bordo tim. Mislim da je i realno očekivati pobjedu Sarajeva, koje je u svim segmentima stabilniji klub od Želje i to utiče na mir u bordo taboru. Uz to sve, i u boljoj su formi od gradskog rivala u posljednje vrijeme", rekao je Memišević.

Po riječima Memiševića, ovaj derbi mogla bi odlučiti jedna stvar koja će prevagnuti na stranu Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Po meni bi mogla biti ključna stvar ta što igrači Sarajeva imaju mnogo više velikih utakmica u nogama nego što je to slučaj sa igračima Želje. Oni će vjerovatno igrati s više srca ili motiva, ali se bojim da su premladi za jednu utakmicu koja nosi ovakvu težinu. Željini mladići bi mogli izgoriti u želji i to bi mogao biti problem za Plave. U svakom slučaju, navijat ću za dobar fudbal i dobru utakmicu bez incidenata, a nadam se i da će igrači pružiti svoj maksimum pa da na kraju svi sa stadiona odu zadovoljni viđenim".

Nakon što je okončao igračku karijeru, Jasmin Memišević se posvetio drugim poslovima a sada se bavi administrativnim poslovima vezanim za RMU Breza. Ipak, nije otišao iz sporta i fudbala jer već neko vrijeme vrši dužnost delegata utakmica na utakmicama Druge lige Federacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.