"Igračima Željezničara je potrebno mirovanje"

Doktor Vlatko Kopić o virusu koji je pogodio Plave

"Igračima Željezničara je potrebno mirovanje"

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara neće danas odigrati planirani prijateljski meč protiv Osijeka.

Nekoliko fudbalera tima s Grbavice osjetilo je tegobe u stomaku, a pregledom je utvrđeno da se radi o virusnoj infekciji.

Igrači sarajevskog tima će morati u narednim danima da miruju kako bi se tegobe smirile i utakmica protiv Osijeka je odgođena.

Šta se tačno desilo otrkio je doktor Vlatko Kopić iz Kliničko-bolničkog centra Osijek.

"Igrači Željezničara završili su na liječenju na Klinici za zarazne bolesti KBC Osijek, zbog enterovirusne infekcije. Riječ je o akutnoj virusnoj infekciji koja dovodi do gastroenteritisa i ne ostavlja kronične posljedice, ali zahtijeva intenzivnu parenteralnu rehidraciju uz ostalu simptomatsku terapiju, te akutno onesposobljava pacijenta. Stoga, bez obzira što se radi o prolaznoj infekciji, oboljeli trebaju poštedu od tjelesnih aktivnosti uz mirovanje kroz idućih nekoliko dana do smirivanja tegoba. Uslijed toga nogometaši Željezničara nisu u mogućnosti odigrati utakmicu protiv našeg prvoligaša. Ovakve akutne virusne infekcije su uobičajene za ovo doba godine i učestale su na našem području te nemaju nikakve veze s vodom, kako se to spominje u nekim medijima. U ime KBC Osijek, Željinim igračima želimo brz oporavak", rekao je Kopić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rukovodstva obje ekipe će pokušati dogovoriti novi termin za prijateljski meč i sigurno je da će se on odigrati u prvom slobodnom terminu.

Virus koji je pokosio igrače Željezničara mogao bi predstavljati problem pred prvenstveni duel protiv Slobode koji se igra naredne subote, jer će očigledno igrači morati da pauziraju nekoliko dana s treninzima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije