Igrački kadar Širokog Brijega još nije kompletiran

Danas prijateljska utakmica protiv Veleža

Igrački kadar Širokog Brijega još nije kompletiran

Široki Brijeg je na kraju prošle sezone uspio prokockati titulu, Kup ali i izlazak u Evropu, pa se s pravom može reći da je iza kluba sa Pecare sezona koju žele što prije zaboraviti.

U narednoj će ambicije ponovo biti iste, a to je borba za sami vrh tabele, gdje su Širokobriježani konstantni već desetak godina.

Igrački kadar Širokog Brijega još uvijek nije kompletiran, a iz ovog kluba ističu da se trenutno vrše pregovori sa određenim brojem igrača. Ono što na Pecari žele izbjeći je bespotrebno gomilanje fudbalera, pa će se raditi na ciljanim pojačanjima pred naradnu sezonu.

Četvrtoplasiranu ekipu Premijer lige iz prošle sezone su napustili  Ivo Džidić, Damir Džidić, Goran Zakarić, Ivan Peko, Zoran Plazonić, Tai, Mario Ljubić i Vlado Zadro, dok će na posudbu u Neretvanac otići Luka Juričić, Stipe Lončar i Frano Čolak. U redove kluba sa Pecare pristigli su, pak, Jozo Špikić, Ivan Baraban, Ante Pinjuh i Branimir Odak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg će danas odigrati prijateljsku utakmicu protiv Veleža, a nakon toga i protiv Sloge iz Ljubuškog. Šestog jula će se ekspedicija plavo-bijelih zaputiti na Kupres, gdje će se pripremati do 12. jula, kada je zakazan povratak kući.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije