"Igraj fudbal, živi život" od 15. do 18. juna u Sarajevu

G-DRIVE 6. Međunarodni fudbalski turnir

"Igraj fudbal, živi život" od 15. do 18. juna u Sarajevu

G-DRIVE 6. Međunarodni fudbalski turnir U-17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" ove godine održava se od 15. do 18. juna na stadionu “Otoka” u Sarajevu. 

Turnir će okupiti oko 160 mladih fudbalera uzrasta od 17 godina, koji će na jedinstvenom turniru u regionu za ovaj uzrast, odmjeriti snage sa ekipama kao što su: FK Partizan, NK Olimpija, HNK Cibalia, FC Slovačko, FK Budućnost, FK Sarajevo, FK Željezničar i FK Olimpic.

I ove godine, generalni sponzor turnira su GAZPROM benzinske stanice koje na teritoriji BiH ekskluzivno prodaju premijum goriva visokog kvaliteta G-Drive.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo biti domaćin fudbalskim ekipama koje igraju na našem tradicionalnom turniru, a koji je, zahvaljujući podršci i sponzorima, postao prepoznatljiv sportski dogadjaj u regionu, koji promoviše ne samo sport i fudbal, već i Grad Sarajevo, Federaciju BiH, Bosnu i Hercegovinu, kao sportski i kulturni centar u regionu i Evropi. Radi se o izuzetno jakom turniru na kojem nema favorita. Na turnir dolaze i skauti iz evropskih zemalja koji prate organizaciju, turnira kao i rad mladih fudbalera i njihov napredak”, navode iz Udruženja “Profesional” koje je organizator turnira.

Ove godine gosti su fudbaleri iz Češke Republike,fudbalski klub Slovačko, koji spada u najjače fudbalske akademije u Češkoj Republici. Mladi igrači, učesnici ovog turnira, danas su već poznati evropski fudbaleri,dok neki tek stupaju na fudbalsku scenu u seniorskim ekipama.

Najbolji igrači, strijelci i golmani prošlih turnira su Tin Jedvaj, Marko Grujić, Boris Radunović, Vukašin Jovanović, Marko Dabro, Omar Musemić, Nedim Hadžić, Amer Gojak i drugi.

Promoteri ovogodišnjeg G-DRIVE 6. Međunarodnog fudbalskog turnira U-17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" su bivši kapiten i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš, kao i bivši reprezentativac Srbije Mladen Krstajić, sadašnji pomoćnik selektora reprezentacije Srbije i predsjednik FK.Radnik iz Bijeljine.

Pozivamo sve ljubitelje omladinskog fudbala, škole,akademije fudbala, da uživaju u fudbalu i dovedu svoje male fudbalere da se družimo na stadionu Otoka od 15. do 18. juna 2017.godine koji se I ove godine igra u sklopu programa manifestacije Novogradski Dani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi