Ivica Bonić nakon poraza od Mladosti

"Igrali su fudbaleri koji su stigli prije dva dana"

E. Škulj

Ekipa Viteza je poražena u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine od Mladosti u komšijskom derbiju u Doboju kod Kaknja rezultatom 1:0. 

Ipak, na kraju susreta trener Vitežana Ivica Bonić nije bio pretjerano nezaovoljan budući da je njegova ekipa pretrpjela drastične igračke promjene pred početak ove sezone.

"Mi smo dali svoj maksimum. Na kraju prošle sezone smo ostali bez 15 igrača od kojih je 10 bilo standardnih. Samo jedan igrač od standardnih 11 iz prošle sezone je ostao. Ovo je mlada ekipa u kojoj su samo dva igrača preko 25 godina. Danas smo bili oslabljeni jer naša tri pojačanja nismo uspjeli registrirati, dok su u ekipi bila i dva igrača koji su stigli u naš tim tek prije dva dana tako da mogu biti zadvoljan igrom, a nadam se da ćemo u nastavku prvenstva pokazati više i da ćemo već u narednom kolu osvojiti bodove", rekao je trener ekipe Viteza Ivica Bonić nakon susreta. 

Vitez će u drugom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Krupe koja je danas remizirala sa Radnikom u Bijeljini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi