Đilas: Uz podršku navijača možemo dobiti Slobodu

Optimizam u redovima Borca

Đilas: Uz podršku navijača možemo dobiti Slobodu

D. Vejo

U okviru 19. kola Premier lige BiH, Velikan iz Platonove, FK Borac dočekuje lidera prvenstva ekipu Slobode iz Tuzle. Izabranici Aleksandra Janjića u ovom meču idu na sve ili ništa, jer se grčevito bore za opstanak. Ovo je ujedno  jedan od derbija kola, te će sve oči biti uprte na Gradski stadion u Banjaluci.

Pripreme su prošle u najboljem redu, prelazni rok je okončan, igrači crveno-plavog tima s nestrpljenjem čekaju subotu i meč sa Tuzlacima.

„Ekipa Slobode je prva na tabeli. Veoma dobar i uigran tim, što govori činjenica da su jesenji prvaci države. Nama je svaka utakmica finalna i moramo dati u svakoj svoj maksimum. Zdravi smo što je najbitnije i smatram da ćemo ostvariti pozitivan rezultat“, rekao je za SportSport.ba centarfor Borca, Vladimir Đilas.

Jedanaest novih igrača stiglo je u tim iz grada na Vrbasu. Period adaptacije trajao je veoma kratko, ali prema riječima napadača, kolektiv je na zavidnom nivou.

„Od prvog dana kada sam došao momci su me prihvatili sjajno. Svi se super slažemo što je najbitnije atmmosfera je super, družimo se i van terena“, dodaje on.


Ekipa iz Banja Luke imat će i veliku podršku s tribina.

„Čuo sam sve najbolje o našim navijačima. Oni će nam biti 12. igrač. Sa njima i uz njihovu podršku možemo sve, jedva čekam da izađemo na teren i pokažemo domaćoj publici koliko možemo“, zaključio je Đilas.

Utakmica između FK Borac i Slobode iz Tuzle igra se u subotu, od 17 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi