Ilić: Čast je biti kapiten ovoj ekipi

Golman Krupe o historijskom debiju u PL

Ilić: Čast je biti kapiten ovoj ekipi

D. Vejo

Fudbaleri Krupe remijem su počeli historijski nastup u Premijer ligi BiH (1:1).

Izabranici Slobodana Starčevića odigrali su sjajan meč pred svojom publikom protiv Mladosti DK, pogotovo u drugom poluvremenu kada pored primljenog pogotka, protivniku praktično nisu dali da diše.

Među onima koji se isticao tokom jučerašnjeg meča bio je čuvar mreže domaćina Mladen Ilić čije su sjajne intervencije u nekoliko navrate spasile Krupu. Upravo na njemu bila je najveća koju je viteški podnio na svojim leđima. Pored toga što je bio najmlađi akter domaćeg sastava, on je bio i kapiten ekipe. O prvim utiscima nakon meča, pričao je upravo on.

"Bila je to stvarno velika ćast, biti dio ekipe koja je jučer odigrala historijsku utakmicu u Premijer ligi BiH. Jučerašnjom utakmicom, pokazali smo da se možemo nositi sa ekipa u PL te smo ponovo nastavili naš niz bez poraza. Primili smo gol, ali brzo smo se vratili u igru. Uspjeli smo da izjednačimo rezultat i tako krenemo vršiti pritisak na zadnju liniju protivnika ali nismo imali sreće u završnici kako bi stigli do potpunog preokreta. Ostaje žal što nismo mogli do trijumfa ali šta da se radi, idemo dalje i uvjereni smo da ćemo nastaviti sa dobrim partijama", rekao je za SportSport.ba golman Krupe, Mladen Ilić.

Naredni meč, Krupa igra ovog vikenda kao gost ekipi Metalleghea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi