Ilić napao sudiju, stadion GOŠK-a suspendovan

NFSBiH donio odluku

Ilić napao sudiju, stadion GOŠK-a suspendovan

A. Beganović

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine suspendovao je stadion Nogometnog kluba GOŠK Gabela.

Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održala je sjednicu na kojoj je izvršila detaljnu analizu susreta 1. i 2. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi predmeti proslijeđeni su Disciplinskoj komisiji na dalje razmatranje i postupšanje, a na osnovu izvještaja službenih lica utvrđeno je da se nakon utakmice 1. kola između GOŠK-a i Radničkog desio incident, odnosno da je direktor ekipe iz Gabele, Lujo Ilić, koji uslijed suspenzije nije mogao obavljati službernu dužnost, fizički napao pomoćnog sudiju.

Uvidom u cjelokupni spis predmeta, Komisija za takmičenje je suspendovala stadion NK GOŠK do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i ozbiljnog incidenta nakon susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.