Ilić: Ne bih mnogo o suđenju, hvala Želji na gostoprimstvu

Prvi čovjek Krupe zadovoljan izdanjem svoje mlade ekipe

Ilić: Ne bih mnogo o suđenju, hvala Želji na gostoprimstvu

A. Beganović

U šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, Željezničar je na Grbavici s minimalnih 1:0 savladao člana Prve lige Republike Srpske, Krupu.

Iako su u Sarajevo stigli prežaljeni od svih, mladi fudbaleri ekipe iz Krupe na Vrbasu, pružili su dobru partiju i uopšte ne bi bilo nezasluženo da su se plasirali u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Zadovoljan prikazanim u Sarajevu, kao i gostoprimstvom FK Željezničar, bio je i čelni čovjek Krupe, Dragomir Ilić.

"Susret sa Željezničarem je jedan od najvećih u našoj historiji. Nismo imali sreće u žrijebu, ali smo znali da možemo dobro parirati favoriziranom domaćinu. Naša mlada ekipa odigrala je dosta dobro i doista smo se zadovoljni vratili kući. Zahvalio bih se i Željezničaru, koji je još jednom pokazao svoju veličinu. Primljeni smo na fantastičan način i u Krupu na Vrbasu otišli smo puni pozitivnih dojmova", za SportSport.ba ističe Ilić.

Do pred sami kraj susreta nije bilo golova, a onda je glavni sudija meča Darko Obradović za domaće dosudio, po svemu sudeći nepostojeći jedanaesterac, kojeg je u pogodak pretvorio Đelmić.

"Ne bih se mnogo osvrtao na suđenje. Svi prisutni na stadionu su mogli vidjeti o čemu se radi, a svoj sud dala je i objektivna sarajevska publika. Sudije griješe, na našu žalost, ovaj put nas je njihova greška skupo koštala. No, idemo dalje, slijede nam novi izazovi u Prvoj ligi Republike Srpske", izjavio je Ilić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Fudbalski klub Krupa osnovan je 1983. godine. Prošle godine Krupa je izborila nastup u Prvoj ligi Republike Srpske, a sezonu je okončala na 3. mjestu. Čelnici ovog kluba mnogo ulažu u infrastrukturu, stadion je iz godine u godinu sve ljepši, a u bliskoj budućnosti mogao bi ugostiti i mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Ponosni smo na sve što smo uradili u jednom kratkom vremenskom periodu. No, ne mislimo stati. Trenutno se obnavljaju svlačionice i unutrašnjost stadiona. Želimo iz godine u godinu napredovati u svim segmentima i mislim da smo na dobrom putu. Pokušat ćemo ugostiti i mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Mislim da će naš stadion uskoro ispunjavati sve uslove za odigravanje susreta omladinskih selekcija i ne vidim ništa loše u tome da mlade reprezentacija igra u Krupi na Vrbasu", zaključio je čovjek koji od Krupe polako, ali sigurno stvara respektabilan klub, kojeg ćemo možda za par godina gledati i u elitnom rangu našeg fudbala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.