Ilić: Presretan sam, ove dvije pobjede su nagrada za naš rad

"Alfa i omega" GOŠK-a za SportSport.ba

Ilić: Presretan sam, ove dvije pobjede su nagrada za naš rad

S. Mlaćo

Do ranih jutarnjih sati u Gabeli se slavila pobjeda GOŠK-a nad Širokom Brijegom (2:1).

 "Mali" GOŠK bez problema je preskočio favorizovane goste koji su sigurno očekivali da će na stadionu "Perica Pero Pavlović", lako doći do bodova.

To se nije desilo, čak naprotiv, izabranici Slavena Musa su nakon pobjede nad Sarajevom na Koševu, uzeli "skalp" i svojim komšijama.

Dva dana nakon tog meča za SportSport.ba je govorio "alfa i omega", GOŠK-a Lujo Ilić. Emocije nije mogao sakriti, GOŠK je za njega mnogo više od kluba. Da ne postoji Ilić i njegovi saradnici, vjerovatno bi ovaj tim igrao najniži rang ili se nogometna lopta ne bi ni "kotrljala" stadionom koji nosi ime nedavno preminule legende kluba, za što je opet najzaslužniji Lujo Ilić, Andrija Jurković i ostali zaljubljenici u ovaj klub.

"Presretan sam, šta drugo da kažem. Momci su odigrali sjajno, iako su se iz Širokog sigurno nadali laganom meču. Čestitam igačima, ali i stručnom štabu koji zaista ima punu podršku mene i ostalih ljudi iz kluba. I kada smo izgubili prve dvije utakmice, bili smo smireni, nastavili raditi i sada su kao nagrada došle ove dvije pobjede. Vjerujem u ovu ekipu i stručni štab na čelu sa Slavenom Musom koji je jedan od najboljih trenera u BiH. Zaista to je veliki stručnjak, a to je i dokazao", govori Ilić za SportSport.ba.

"Vjerujem da mi imamo još mnogo toga pokazati. Kada bude gotova papirologija za Radeljića i Aničića bit ćemo još jači", ističe Ilić, koji je sretan zbog toga što gostujuće ekipa iz Gabele odlaze bez ijedne primjedbe na gostoprimstvo i slične stvari.

Posebno je sretan zbog velikog odaziva navijača.

"Puno nam znači podrška koju smo imali i hvala svima koji su došli na utakmicu", dodao je Ilić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK je trenutno sedmoplasirana ekipe u Premijer ligi. Za rivale su u prva četiri kola imali Željezničar, Borac, Sarajevo i Široki Brijeg. Dvije pobjede protiv ovako jakih rivala su definitivno senzacija, ali i nagrada čelnicima kluba. Ipak, svjesni su da moraju ostati na zemlji, jer su pred GOŠK-om nove velike bitke. Premijer ligu u Gabeli žele igrati i naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi